Kladenští karatisté vybojovali ústeckého Soptíka

V sobotu 5.listopadu bojovali naši karatisté na turnaji karate v Ústí nad Orlicí
Celkový zisk: 2x zlato, 2x stříbro, 1x bronz
 

V sobotu 5. listopadu jsme vydali do Ústí nad Orlicí, kde se konal 1. ročník závodů Ústecký Soptík, na kterém se sešlo 150 závodníků. Nás zde reprezentovalo pět závodníků : Jůlča Plachá, Eliška Krejčíková, Martin Šikola, Dominik Troka a Fanda Rozner. 

 

V 11 hodin nastupovaly závodnice Jůlča a Eliška v kategorii 10-11 let 8. Kyu. Ani jedna na závodech dosud nebyla, a byla to tedy jejich závodní premiéra. I přes to se obě bez problémů dostaly přes první i druhé kolo s výsledky 3:0. V boji o finále však Jůlču porazila závodnice Bína z karate-do Litomyšl. Jůlča se tedy dostala do boje o třetí místo, kde hravě soupeřku porazila a odvezla si tedy bronzovou medaili. Eliška z boje o finále vyšla vítězně a utkala se tedy se závodnicí Bína o první místo. Ani Eliška však na tuto závodnici nestačila a odvezla si stříbro. 

 

V 11:30 přišli na řadu závodníci Martin a Dominik v kategorii 10-11 let 7. Kyu. Oba se hladce dostali přes obě dvě postupová kola s výsledky 3:0. Ve finále se naši závodníci utkali spolu, a po napínavém souboji, ve kterém oba kluci nasadili katu Heian-Nidan, si Dominik odvezl zlato a Martin stříbro.

 

Kolem 12:30 se na tatami postavil náš páty závodník, František Rozner. Fanda startoval v kategorii 12-13 let +6. Kyu. První i druhým kolem prošel s výsledka 3:0 a ve finále porazil závodníka Ondovčáka z , opět s výsledkem 3:0, a odvezl si zlatou medaili

 

Závody měli velmi rychlý spád a jsme po obědě vyrazili domů ověšeni medailemi. “Mám velkou radost z nových závodníků, první závody a hned medaile je určitě nakopne, a budou na tréninku více makat” zhodnotila s úsměvem trenérka Emma Kušková. 

 

Velké poděkování patří městu Kladno, které dlouhodobě podporuje náš oddíl v činnosti.