Emma Kušková 1. Dan
Anička Vrábelová 1. Dan
Vašek Schertler 1. Dan

Pondělí 6. února 2023 si budou do konce svého života pamatovat tři naši trenéři, kteří včera absolvovali náročnou zkoušku karate, která trvala více než 2hodiny intenzivního cvičení karate. Vyzkoušeni byli ze základních technik, specifických kombinací ve cvičení kihon se zaměřením na správné provádění technik a dobrou stabilizaci v provedení kopů karate. Dále následovalo cvičení kata a to jak řady Heian, tak z výběru Shitei a Tokui kata. Zde trenéři předvedli velmi dobré znalosti samotných kata i bojové aplikace bunkai, která je nedílnou součástí zkoušky. Lépe si zde vedla Anička s Emmou, které byli dlouholetými závodníky českého svazu karate. V poslední, asi nejtěžší části pro všechny trenéry, si sensei Kabeš otestoval znalost  od základního cvičení gohon kumite, přes sambon kumite, jiu kumite až k volnému zápasu randori. V této časti si lépe vedl naopak trenér Vašek, který se sice ve svých začátcích soustředil na cvičení kata, ale v poslední době zaměřuje svou pozornost na tréninku výcviku kumite nejstarších žáků a tak zde předvedl výbornou práci v obranných technikách  a tah na soupeřův solár :) 


Velké poděkování patří sensei Mílovi, který velmi dobře odhadl zkušenosti samotných trenérů, zvolil výborné tréninkové tempo, kdy po celou dobu zkoušky udržoval bdělost a koncentraci trenérů na maximum a jak se říká "nedal jim nic zadarmo". 

Vašek, s Emmou a Aničkou rozšířili řadu mistrů karate, které vyrostli v našem oddílu. Sportovní klub karate tak od svého vzniku vychoval 5 mistrů karate. 
Trenérům gratulujeme a věříme, že pro naše žáky budou příkladem a vhodným vzorem nejen ve cvičení karate.