V Lovosicích řádila kladenská žloutenka

V sobotu 29. Dubna probíhalo 1.kolo ústeckého regionálního poháru karate Memoriál Josefe Rajcherta, na kterém startovalo 259 závodníků z 24 klubů v téměř 500 startech. 
Celkový zisk: 4x zlato, 1x stříbro
 
V úvodu se na karatistickém tatami předvedli začínající závodníci Martin Šikola, Dominik Troka a Jůlie Plachá. V kategorii žáků  se do finálového bloku nakonec probojovali závodníci z Keiko ryu Shotokan, a první dvě medaile byly doma. Teď kdo s koho Šikola nebo Troka? Lépe se nakonec vedlo Šikolovi, který obsadil první místo a Troka místo druhé. Na vedlejším tatami bojovala Jůlie Plachá v kategorii žákyně. Poměrně hladce prošla se svou kata Heian Nidan až do finále, kde nakonec vyhrála 3:0 a další zlato cinkalo pro Kladenské karate. 
 
Kolem poledního nastoupili již ostřílení závodníci Honza Bárta v juniorech a Fanda Rozner v dorostencích. Bártovi se v juniorech nedařilo, v prvním kole při ztrátě statbility v kata Gojushiho sho ztratil praporek a nakonec prohrál 2:1. Bárta nastupoval také v kategorii kata muži, s trochou vzteku sám na sebe se do této kategorie opřel na plné obrátky. Takové malé finále na něj čekalo už v druhém kole, kde nastupoval proti favorizovanému závodníkovi Stránskému z SK Chvatěruby, který byl před několika lety jeho klubový kolega. Oba závodníci zvolili náročnou kata UNSU a zajeli velmi pěkné výkony. Rozhodčí to neměli vůbec jednoduché, nakonec se jim líbil více projev Bárty a s verdiktem 2:1 postoupil do finálového zápasu, kde už s přehledem porazil svého soupeře 3:0 a dašlí zlato putovalo do kladenského klubu Keiko ryu Shotokan. 
 
Třešničkou na dortu byl mladý dorostenec Rozner, který měl podobný příběh jako Bárta. Ve druhém kole narazil na favorizovaného závodníka Patera z Kesl ryu. Rozner zvolil do tohoto souboje svou oblíbenou kata Gojushiho sho, ve které se cítí dobře a výsledkem 3:0 poslal Patera domů. V dalších kolech již Rozner prošel hravě až do finále, kde nakonec zvítěžil 3:0 a přidal tak 4tou zlatou medaili z tohoto turnaje pro kladenské karate. 
 
Celý turnaj byl velmi pěkně organizovaný, měl poměrně rychlý spád a tak kolem 14 hodiny si všichni závodníci pochutnávali na obědě s medailí na krku. Trenérka Anička Vrábelová poděkovala všem závodníkům za vzornou reprezentaci města Kladno a klubu SK Keiko ryu Shotokan.
Konečné výsledky Šikola 1.místo, Plachá 1.místo, Rozner 1.místo, Bárta 1.místo, Troka 2.místo. 
 
Velké poděkování patří městu Kladno, které dlouhodobě podporuje náš oddíl v činnosti.