Bárta s Roznerem váleli na SKIFu

V neděli 25.9. jsme zavítali do Brna na 1.kolo národního poháru SKIF. 
Celkový zisk: 1x zlato, 1x stříbro
 

Jako první nastupoval na soutěžní tatami Honza Bárta v kategorii dorostenci 14-15 let a byl to boj od samého začátku.

Prvním kolem prošel Honza hladce přes základní kata Heian. Ve druhém kole prohrál 2:1 na praporky. Naštěstí Honzův soupeř postoupil až do finálové skupiny a vytáhl tak našeho borce zpět do repasáže. Tu Honza s přehledem vyhrál a dostal tak volňásek do finálové čtyřky, kde znovu bojoval s nejlepšími o první místo.

V posledním zápase se opět setkal se soupeřem, který ho porazil ve druhém kole a napětí mezi oběma borci se dalo doslova krájet. Oba shodně zacvičili kata Kanku sho a oba dostali shodný počet bodů od rozhodčích. Museli tedy zacvičit jinou kata. Oba zvolili mistrovskou kata Empi a rozdílem 0,1 bodu nakonec odvezl zlatou medaili domů náš šampión. “Moc jsem to Honzovi přála, když vyhlašovali finálové body, byla jsem hrozně nervózní. Když jsme si spočítali, že vyhrál o 0,1 bodu, začala jsem skákat samou radostí do stropu a Honzík s rodiči se hned přidali. Bylo to velmi emotivní” shrnula Honzův výkon trenérka Anička Vrábelová.

V odpoledním bloku se již připravoval druhý závodník z našeho klubu Fanda Rozner, který startoval v žákovské třídě 12-13 let se zeleným a vyšším páskem a musíme říct, že to byl hodně podobný scénář jako u Honzy.

Ve finálovém bloku Fanda zacvičil mistrovskou kata Empi,  za kterou získal 17.8 bodu a zařadil se na první místo. Po něm se chystal na tatami už jen jeden závodník, vítězství bylo tedy téměř na dosah. Tento zacvičil stejnou kata s konečným hodnocením 18.1 a tím sesadil Fandu na druhou příčku. “I přesto, že to bylo jak se říká o prsa, máme z tohoto místa velkou radost a těším se, až se opět vrátíme na soutěžní tatami a zkusíme to znovu” uzavřela trenérka Vrábelová nedělní závody SKIF v Brně. 

Velké poděkování patří rodičům a také městu Kladno, které dlouhodobě podporuje činnost klubu SK Keiko ryu Shotokan Kladno z.s.