Bárta vybojoval dvě nominace na MČR

Celkový zisk: 2x nominace na MČR juniorů, mužů v karate
 

V sobotu 25. listopadu proběhl kvalifikační turnaj na Mistrovství České republiky, které se bude konat následující sobotu v České Lípě. Náš trenér Honza Bárta bojoval v kategorii junioři a muži v disciplíně kata. Celý turnaj byl řešen brazilským stylem, který se tak často na závodech nevidí a tak bylo občas překvapením, kdo postoupil do dalšího kola. V kategorii junioři a muži postupují vždy pouze 2 nejlepší závodníci a nejsou to finalisté, jak by se původně čekalo 🙂 

Brazilský systém – závodníci postupují na praporky až do finále. Vítěz finále získává nominaci na MČR. Prohraný z finále nezískává druhé místo, ale pokračuje do dalšího zápasu, kde se utká s vítězem z pavouka, ve kterém bojovali prohraní s původním finalistou. Až vítěz tohoto kola nakonec získává druhou nominaci na MČR. 

Honza nastupoval v kategorii juniorů, kde si hravě poradil s Peterkou z Ústí nad Labem. V dalším kole ho ale zastavil favorizovaný Matyáš Houska, který nakonec celou kategorii vyhrál a získal první nominaci na MČR. Honza se díky tomu dostal do pavouka o druhou nominaci, kde nastupoval proti závodníkům, kteří vypadli s Houskou.  Zde si již vedl výborně a nakonec celého pavouka vyhrál a získal druhou nominaci na MČR. „Bylo to hodně napínavé, drželi jsme pěsti, ale nakonec se zařadilo a my máme velkou radost z postupu na MČR. Honza jel víc kol než obvykle, tak musel sáhnout i po kata, které tak často necvičí, ale vyšlo to“ řekl s úsměvem trenér klubu Pavel Bárta. 

Hned v zápětí nastoupila kategorie muži. V prvním kole porazil Honza závodníka Josefa Mišáka z Dvora Králové a postoupil do boje o finále s Jakubem Boškem z Shobu Academy. Do finálového boje postoupil nakonec Bošek a tak Honza putoval opět do boje o druhou nominaci. Jelikož vypadl až v boji o finále, čekal ho už jen jediný zápas. Do posledního zápasu o druhou nominaci se z poražených probojoval Houska, který Honzu porazil v kategorii juniorů a tak jsme měli možnost vidět podruhé podobný souboj. Tentokrát z tohoto duelu vyšel vítězně Honza Bárta, který se svou kata Gojushiho Dai porazil Houskovu Gankaku. Druhá nominace na Mistrovství ČR v kategorii mužů putovala tedy znovu do Kladna! 

Gratulujeme Honzovi k nominaci na Mistrovství ČR v kategorii junioři a muži, už jenom samotná nominace je úspěch mladého závodníka. K Honzovi se přidá také jeho kamarád Fanda Rozner, který získal nominaci na MČR v kategorii dorostenci z národních pohárů!